środa, 29 sierpnia 2012

Tost francuski z dodatkami

Wczorajszy dzień był na prawdę mega. Od rana ploty z przyjaciółką i maraton po centrum handlowym, to coś co na prawdę lubię. A wieczorkiem wypad na siatkówkę ze znajomymi (i nieznajomymi). Choć nie gram perfekcyjnie to było bardzo fajnie, no i oczywiście WYGRALIŚMY!! Grę zakończyliśmy gdy było już na prawdę ciemno i nie widać było już piłki ;)

Przed wyjściem zdążyłam jeszcze zjeść bardzo szybki posiłek. Postanowiłam wam podać przepis:

Tost francuski z dodatkami

Składniki:
* 2 kromki chleba
* 1 jajko
* 1/3 szklanki mleka
* szczypta soli
* plastry sera żółtego
* plastry wędliny
* świeże liście bazylii


1. Do głębokiego talerza wbić jajko, rozbełtać z dodatkiem mleka i soli.
2. Kromki pieczywa maczać w przygotowanej mieszance.
3. Usmażyć na rumiano z obydwu stron.
4. Podawać ciepłe z dodatkami.


Trzymajcie się ciepło ^^

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz